• Aanraden

vitaminen, die onze hond nodig heeft - Deel II

/

Het eerste artikel van vitaminen voor honden gericht op die die zijn opgelost in water. Hier zullen ze worden besproken vitaminen van de tweede groep - in vet oplosbare, zij handelen op het lichaam van de hond, en de belangrijkste bron. Ter herinnering, vitamines oplossen vet: A, D, E en K. Zij worden verwijderd uit het lichaam minder dan in water oplosbare vitaminen. Hun deficiëntie of overmaat kan manifesteren als verschillende ziekten en aandoeningen.

vitamine A

Deze organische verbinding is uiterst noodzakelijk voor de goede werking van het immuunsysteem. Het is ook verantwoordelijk voor de goede ontwikkeling van het gezichtsvermogen van puppies - voorkomt dat het uiterlijk in verband met nachtblindheid. Vitamine A heeft ook een aandeel in de synthese van hormonen - speelt een belangrijke rol bij de voortplanting en foetale ontwikkeling. Het heeft ook anti-carcinogene en voorkomt hartziekten. De belangrijkste bron van deze vitamine zijn melk, eigeel, rundvlees lever en varkensvlees, zeevis en groenten: spinazie, sla, wortelen, maïs, tomaten, abrikozen.

vitamine D

Vitamine D is een essentiële bouwsteen van botten, tanden, spieren en gewrichten. Van pup moet de hond voedingsmiddelen met vitamine voor de goede ontwikkeling. Honden van grote rassen hebben een verhoogde behoefte aan deze vitamine. Het is goed te beseffen dat een dergelijk huisdier. Vitamine regelt insuline niveaus, en dus het niveau moet worden geoptimaliseerd bij honden met diabetes mellitus. Het tekort in de voeding kan leiden tot rachitis, slechte botmassa en degeneratie van het skelet. Anderzijds, de overmaat veroorzaakt eczeem, verminderde immuniteit, alsmede gevaarlijk voor de gezondheid van verkalking van de inwendige organen. De belangrijkste bron van vitamine D zijn geselecteerd niet-vette vis, de lever, melkproducten en eidooiers.

vitamine E

Deze vitamine positief effect op het immuunsysteem van de hond en is ook verantwoordelijk voor de langzamere veroudering van cellen. Dit gebeurt met name in plantaardige producten, dwz. Graan, olie, of granen.

vitamine K

De laatste van de vitamine is in vet verdunde vitamine K. Het werkt antifungale, antibacteriële, verlicht de pijn en voorkomt ontstekingen. Het beïnvloedt ook de bloedstolling. Het tekort kan de zwakte van het lichaam en een langere tijd om genezende wonden beïnvloeden. Vitamine K is te vinden in vlees, alle groenten, melk en melkproducten. Opsomming van de twee delen van artikelen over vitaminen in het dieet van een hond is de moeite waard aandacht te besteden aan het belang ervan voor de goede ontwikkeling en het functioneren. Biedt hond voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitaminen, omdat het een positief effect op niet alleen hun gezondheid, maar ook op het welzijn.