• Aanraden

Wat als een kat gaat buiten tijdens de winter?

/

Er zijn zowel voor als tegenstanders van het loslaten van de kat buiten onbeheer. Ongeacht de standpunten, maar ieder van ons moet zich bewust zijn wat er ons husidier buiten bedreigt. In de winter, een groot gevaar voor onze kat is natuurlijk vorst. Het is daarom noodzakelijk om na te denken over hoe wij de kat kunnen beschermen tegen een dreigende vorst. Het is bijzonder opmerkelijk dat we niet in staat zijn om de kat winter kleiding te kopen, omdat de huisdier is in staat om zeer snel te ontdoen van het kleding.

De enige effectieve manier om de katten te beschermen tegen gevaarlijke vorst is het voeden met een passend voedsel. Wat is de juiste voeding? In eerste plaats mag u niet vergeten dat de winter dieet moet meer calorieen dan in zomer bevatten. Het is immers dat de kat meer energie nodig heeft om zij lichaam tijdens de winter op te warmen.

Een andere belangrijke bedreiging voor de kat in de winter is een zout dat verspreid is over de straten en trottoirs. Zout kan bijdragen tot een aanzinlijke huidirritatie. Het moet daarom regelmatig worden nagekijken naar de poten van de kat, smeer ze meet een lotion of spray met een speciale spray die dergelijke irritaties verlicht. Een voorbeeld: Beaphar spray. Alle bovenstande tips gelden uiteraard voor rassen aangepast aan ons klimaat.