• Aanraden

Kenmerken van BARF dieet

/

BARF dieet heeft zo veel aanhangers als tegenstanders. De afkorting staat voor diervoeding met rauw voedsel, met inbegrip van botten. BARF is ook ontwikkeld als: biologisch passend rauw voedsel. Het gaat om de toediening van een hond alleen rauw, onbewerkt voedsel.

natuurlijke voeding

De uitvinders van mening dat dit dieet rauw vlees en botten is de ideale voeding voor de hond, omdat het lijkt op een voeding van wilde honden en katten. De maaltijd moet streng kraakbeen, vet en stukken vlees, die 50% tot 80% van het voedsel en gemengde groenten en fruit vertegenwoordigen de toevoeging van afval hebben.

De basis dieet

Volgens de maker van dit dieet de basis van het dieet zou moeten zijn BARF vleugels, lichamen van kip, kalfsvlees botten, staarten kalfs- en rundvlees, ribben, etc .. Hij is van mening dat de botten van vogels bevatten veel waardevolle eiwitten, die nodig is voor honden. De rest van de voeding moet een slachtafval, dwz. Nier, hart, maag, rauw vlees en gemengde groenten, fruit, vis, eieren en zuivelproducten zijn.

Voor- en nadelen van het BARF dieet

BARF heeft vele voordelen. Ten eerste is het zeer gemakkelijk te bereiden. De producten zijn direct beschikbaar, gemakkelijk te bereiden en zijn niet uitdagend prijs. Maaltijden gemakkelijk te bereiden thuis zonder chemische toevoegingen en verbeteraars smaken. Echter, het vereist een goede opslag. Op de markt zijn er ook klaar om te voeden BARF type en ze hebben een langere geldigheidsduur.

Bereid maaltijden alleen al vergt meer tijd dan voorzien bereid voedsel. Bovendien onevenwichtig en niet het dier pijn. Het kan ook worden opgeslagen lang. De rauw vlees kan ook herbergen parasieten, virussen of bacteriën. Bv. In rauw varkensvlees kunnen virussen bevatten waardoor de ziekte van Aujeszky. Zijn symptomen van de ziekte, zoals hondsdolheid - het is ongeneeslijk en dodelijk voor honden en katten. Ruw eiwit, op zijn beurt, kan salmonella, die dreigt ziekte hond bevatten. Controverse botten worden ook toegediend in grote hoeveelheden. Gebeten kan de mond en het maagdarmkanaal verwonden, en blokkeren de darm.

Waarom botten?

Ze bestaan ​​uit ongeveer 70% en mineralen omvatten calcium en fosfor, wordt echter nauwelijks geabsorbeerd. Maar ze hebben geen vitaminen of voedingsstoffen. De belangrijkste componenten gevonden in kraakbeen en beenmerg. Zij omvatten aminozuren, vetzuren, en glucosaminoglycanen. Spatter botten is ook leuk voor de hond - liefde bijten ze, speel met ze. Ze helpen ook bij het handhaven van een goede mondhygiëne. Echter grote botten, die het dier niet meteen slikken. Meer voedingsstoffen hetzelfde vlees en gemengde groenten en fruit. Daarom droogvoer is beter, want we zijn er zeker van dat de voeding van uw huisdier goed evenwicht. Het kiezen van de juiste voeding voor uw hond moet een dierenarts of voedingsdeskundige te raadplegen. Elke hond, omdat als gevolg van de gezondheid, leeftijd, geslacht of levensstijl zal een ander dieet nodig hebben.