• Aanraden

Waarom honden mogen geen botten eten?

/

Een veel voorkomende weergave van hondenbezitters is dat honden botten zou moeten eten. Immers, altijd ze eten hen. Ze worden vooral gevoed met de dorpen. Veel dierenartsen ontmoedigt toevoeren botten honden. Waarom?

Het risico op verstikking

Een van de uitgangspunten dat honden niet de botten te eten met een hoog risico op verstikking. Dit geldt voor zowel het bot varkensvlees en gevogelte. Dit is met name een probleem vooral in de kleine honden, zoals Yorkshire terriërs en andere rassen van miniatuur en klein. Deze dieren hebben een kleine slokdarm. In de situatie wanneer het dier niet in staat is te slikken, of zelfs botfragmenten kraakbeen, stopt in de slokdarm. Het kan de luchtpijp comprimeren en leiden tot verstikking van de hond.

Symptomen van voedsel vast komen te zitten in de slokdarm kokhalzen, hoesten, en zelfs kortademigheid. Hond stikken niet de inhoud van het voedsel alleen speeksel overgeven. Het dier kan ook niet drinken of eten. Als u deze symptomen in onze hond zo snel mogelijk in acht te gaan naar de dierenarts. Aangezien reactie kan een hond sterven. De tussenkomst van een dierenarts op basis van een operatie of het verwijderen van het voedsel stuk met een endoscoop.

botten lucht

Pneumatische botten zijn die hol zijn en worden alleen gevuld met lucht. Deze botten hebben kippen, alle andere vogels, konijnen, hazen. Ze zijn bijzonder gevaarlijk, want terwijl het bijten breken in kleine, scherpe delen, vooral als ze pre-gekookt of gebakken. Sharp botfragmenten terwijl je eet kan vasthouden aan de hond in de slokdarm, kon de taal, alle mond, maag en darmen verwonden. Als gevolg van mechanische schade kan eveneens gebeuren perforatie wand van het maagdarmkanaal of ontstekingen.

Gezondheidsproblemen

Hierdoor kan beschadiging van de membranen van de maag en darmen ontsteking ontwikkelen. Ze manifesteren zich malaise, diarree, braken of gebrek aan eetlust. Deze symptomen zijn niet specifiek. U kan ze combineren, bijv. Met gewone voedselvergiftiging. Echter, zonder een juiste reactie hond, helaas, kan niet sterven. Niet alle soorten voedsel het bot heeft om op deze manier te beëindigen, maar je moet dit in gedachten te houden en te observeren het gedrag van de hond. Opneemt de botfragmenten kan ook bijdragen aan een slechtere gezondheid van de hond.

Grote delen van het bot wordt niet verteerd door het spijsverteringskanaal, dus ze achterstand in de maag of de darmen, wat kan leiden tot decubitus of perforatie van de maag, het blokkeren van de mond naar de dikke darm, die de onaangename gevolgen heeft. Verstopping van de mond van de darm door een stuk bot veroorzaakt beëindiging van dierlijke ontlasting of diarree.

Het dier begint eetlust en geen drinkwater verliezen, zelfs braken inhoud van voedsel, dat soms uitwerpselen kan bevatten, omdat tengevolge van verstopping van de darm steunt de maaginhoud. Het dier voelt pijn in de buik. Dit kan helpen klysma of verstopping optrad in het laatste deel van de darm. Zo niet, dan zul je een operatie nodig.

Het voeden van uw hond alleen te beslissen welk voedsel hem te geven. Echter, vanuit het perspectief van wat problemen die hij bedreigen wilt u misschien de hond pijnlijke complicaties en bezoeken op te slaan naar de dierenarts, en zelfs een operatie.