• Aanraden

chocolade giftig voor honden!

/

Honden zijn fijnproevers. Ze duwen de neus overal, wil dat alles ruiken, proeven. Smeekte ons vragen voor delicatessen, of over wat we eten op dit moment. Maar wees niet onderworpen aan onze trouwe viervoeter. Waardoor ze te eten sommige producten die bestemd zijn voor de mens kan worden vergiftigd. Een ervan is chocolade.

giftig theobromine

Zowel de chocolade en cacao bevatten theobromine eerder vermeld. Deze stof is niet schadelijk voor de mens, maar de hond kan uiteindelijk dit slecht. Deze stof in het lichaam geabsorbeerd huisdier langzaam tijdens de spijsvertering en de lever zijn toxische verbindingen die de spijsvertering, hersenen en hart kan beschadigen.

letale dosis

Een letale dosis 90-250 mg per kilogram lichaamsgewicht van het dier. Afhankelijk van het gewicht en de omvang van het metabolisme van het dier verschillend is voor enkele van de dieren besmetten bij lagere doseringen, met grotere anderen. De meeste cacao met, natuurlijk, losse en donkere chocolade, witte chocolade en het minst. Honden ouder of heel jong zijn meer risico op vergiftiging honden dan volwassenen en gezond.

symptomen van vergiftiging

De eerste symptomen van vergiftiging verschijnen binnen de eerste dag na de overdosis. Meest echter reeds waargenomen bij ongeveer 4 uur na inname van grote hoeveelheden van chocolade. De belangrijkste symptomen zijn braken, kunnen zij worden bevlekt met bloed, rusteloosheid, kwijlen, verstikking, buikpijn. In meer ernstige gevallen kan de hond plassen in het huis, diarree, krampen, spierstijfheid.

Wat te doen in geval van vergiftiging?

Dergelijke symptomen mag niet worden genegeerd alleen onmiddellijk een dierenarts te informeren. In een situatie waarin er geen zichtbare symptomen van vergiftiging, een verdachte met een hoge mate van waarschijnlijkheid dat de hond at de chocolade, laat ons gaan naar de dokter voor een controle.

Echter, in een situatie waarin we niet snel kunnen verplaatsen naar de dierenarts, proberen we om zichzelf tijdelijk te helpen, terwijl het wachten op professionele hulp. De eerste manier is snel emesis bij de hond. Dit zal de absorptie van theobromine verminderen. Het is bij je hebt ook voor het geval actieve kool. Koolstof absorbeert schadelijke stoffen en verhindert de absorptie in het lichaam. De dosering moet worden omgezet in kilogram lichaamsgewicht. Als we niet steenkool hebt, kunt u uw hond een verkoold stuk brood eerder geweekt in water. Alvorens actie te ondernemen moet echter raadplegen ze in dierenarts.

preventie van vergiftiging

De belangrijkste, niet om les te geven het dier eet geen snoep. Ze bederven de tanden en leiden tot overgewicht en obesitas bij honden. Sweets, waaronder die met chocolade moet worden begraven buiten het bereik van het dier. Als je kinderen hebt, of vaak hebben we de gasten met kinderen moeten hen te informeren dat de hond geen snoep kan eten, want ernstig ziek en kan zelfs sterven. Daardoor zullen zij de extra's bij de hond delen.

Tot slot, als we willen dat onze hond eet chocolade, maar het lijkt niet nodig te zijn in dierenwinkels kunt u een speciale chocolade te kopen voor honden zonder theobromine. Echter, vermijd het voeden van uw hond snoepjes en beloon hem op een andere manier: bijv. Een nieuw speeltje of een lang spelen, of lopen.