• Aanraden

Kunnen wij een kat trainen/opleiden?

/

Het woord “trainen” is helaas nog steeds veel gebruikt, hoewel u het eens met de stelling dat het nogal negatief wordt geassocieerd. Geen echte liefhebber van katten, hebruikt dat woord niet. Daarom kan gezegd worden dat een kat kan met veel diengen niet getraind worden.

Mag natuurlijk niet tot het punt van eenvoudig, vooral te wijten aan het feit dat de katten zijn erg onafhankelijk dieren. Er is niets verrassend in deze, als wij rekening houden met het feit dat honderden jaren van de fokkerij nooit echt niet nodig was voor katten gehoorzaamheid. Hun taak was alleen het vangen van muzien en ander ongedierte. Katten zijn dieren die niet leven in groepen waar sprake is van een strikte hierarchie.

Dus we kunnen zeggen dat katten leren om echt wat e willen. Je kunt ze niet dwingen om te doen wat we willen. Anders, zeer snel kunnen wij ons huisdier vervreemden. Ook moeten de kat soms straffen. Tijdens de training mag geen sancties toe te passen. Het is goed te beseffen.

Wij moeten alleen beloning gebruiken, dit kan bijvoorbeeld, ander gebak, warme woorden of aanrakingen zijn. Moeten wij het belonen elke keer dat de oefeningen correct uitgevoerd zijn. Tijdens dit onderzoek moeten wij in de eerste plaats een enorm geduld te bewijzen. Als gevolg hiervan zijn wij in staat om een kat te leren heel veel interessante trucs.

We hoeven alleen maar herinner me een zeer belangrijk principe: de kat is niet en zal nooit en hond zijn. De mens moet genieten van het vertrouwen en liefde. Hieruit dient derhalve te beginnen. Aanvankelijk, laten wij allereerst zijn affectie winnen.