• Aanraden

Wat is een meerdere bevruchting bij katten?

/

Nieuwsgierigheid dat de kat, die zwanger is, kan opnieuw worden bevrucht. Dit verschijnsel wordt meerdere bevruchting genoemd en zoals blijkt is het niet ongewoon voor katten. Daarom somszo dat de kat, die reeds gehaald en het milieu een mannelijke, opnieuw worden paring en ovulatie, en dus – opnieuw bevruchten. Het resultaat hiervan is dat de baarmoeder ontwikkel katen bij twee verschillende nesten in verschillende leeftijden. Kattenrassen in de typische oude kittens, wat betekent dat degen die jonger zijn te vroeg geboren. Indien echter het verschil in tijd tussen de eerste en tweede paring te groot is, de premature kitten krijgen geen overlevingskans.

Kunnen wij voorkomen van het meerdere bevruchting? Er is een manier om de kat te beschermen tegen meerdere bevruchting. Het moet natuurlijk geoisoleerd van manntejes zijn. Het moet zich bewust zijn van wat het werkelijk superfecundation. Fokkers moeten daarom op de hoogte van het feit dat de man is de vader van de kittens. Indien de periode dat de tweede parende scheidt is klei, alle katjes overleve, hoewe zijn van veschillende leeftijden en van verschillende vaders.

Bijzonder opmerkelijk is het feit dat ze vaak baren katten van alle leeftijden. Dit is omdat de man natuurlijk als we hem laten, vergezeld meestal twee od fire dagen tot het eide van de paartijd. Een of twee dagen verschil in leeftijd tussen kitten is geen probleem.