• Aanraden

Hoe wordt een temperatuur van een kat opgemeten?

/

De lichaamstemperatuur is een van de belangrijkste parameters waarmee rekening moet worden gehouden bij het bepalen van de gezondheid van een kat. We moeten daarom weten hoe een thermometer gebruiken, zodat de meting de betrouwbaarste resultaat heeft, en nog belangrijker – geen schade aan ons huisdier veroorzaakt.

Hoe het na kijken dat de kat een koorts heeft?

Mocht u merken dat uw kat is depressief, wilt niets spelen en heeft geen interesse in zijn favoriete lekkernijen, en zijn lichaam is iets warmer dan normaal, Het is teken van een korts. Korts kan zijn een van de symptomen van infectie. Wat moet ik doen in deze situatie? Het moet in de eerste plaats bewust zijn van wat temperatuurbereik wordt als normaal voor een kat beschouwd. Gewoonlijk varieert deze temperatuur tussen 38-39 graden celsius.

Het moet vooral worden opgemerkt dat bij katten tot tien weken temperatuur iets lager kan zijn, ongeveer 36 graden celsius. Teken van een gevaarlijke situatie bij een volwassen kat is een temperatuur boven 39,5 graden celsius of lager dan 37,5 graden celsius.

Hoe wordt de temperatuur van de kat gemeten?

Als u wild de temperatuur van een kat meten, moet u in bezit zijn van een elektronische thermometer met een korte meettijd. Het gebruik van een gewoon glas kwikthermometer in dit geval is zeer onaanvaardbaar, aangezien de kat angstig tijdens temperatuurmeting kan zijn, is het hoog risico naar een afbraak van de thermometer. Bovendien is het vermeldenswaard dat dergelijke instrumenten vereisen een veel langere meettijd.

Meten van de temperatuur van de kat moeten wij ons vergezellen naar de tweede persoon, die in staat is om het huisdier vast te houden. In deze situatie kunt u proberen om een beweging van uw kat voor een tijdje te voorkomen. Een druppeltje olie of wat vaseline maakt het inbrengen wat minder gevoelig. Het is belangrijk dat u de thermometer voldoende diep inbrengt ongeveer 2 cm. Na een geschikte tijd verwijder de thermometer en controleer het resultaat. Neen speciale opmerking dat het verboden is om enkele medicatie aangeven die in staat is om de temperatuur te verlagen. Bij het koorts moet u eerst en vooral uw dierenarts te raadplegen.