• Aanraden

Liefde bij katten

/

Kunnen katten houden? Dat is de vraag! Elke liefhebber van katten bevestigend antwoord, natuurlijk, maar het is waarschijnlijk nog niet wetenschappelijk bewezen tot nu toe. Indien echter de katten houden ervan of het gevoel is anders dan bij de mens? Hie werkt liefde bij katten? We zullen proberen om al deze vragen te beantwoorden.

Tot voor kort dacht men dat de dieren niet in staat zijn gevoelens. Vandaag de dag is het bekend dat een dergelijke vordering was een vergissing. Wat id de moederljke katten liefde?

Waarschijnlijk het meest van ons zou het ook eens met de stelling dat er niet zoiets bestaat als katten moederliefde. Heel vaak gezien als grote tederheid kat moeders voor hun kittens, in ieder geval tot ze beginnen om jezelf te zijn. Later, omdat moederliefde afloopt. Maar soms gebeurt ook zo dat een van de dochters blijft bij haar moeder. Er zijn ook katten vaders die kan worden gezien duidelijk een grotere betrokkenheid. Ze tonen een bereidheid om te spelen met hun kinderen, en soms kijken ze zelfs als poes gaat op jacht.

Hoe werkt de liefde van de kinderen aan hun ouders bij katten? In het geval van kattend geband met de moeder meestal eindigt het bij het volwassenheid. Dat wil zeggen, in de meeste gevallen, hoewel er uitzonderingen, zoals hierboven vermeld. Mannetjes kunnen ook blijven dicht bij zijn moeder maar na verloop van de tijd is dit niet meer hetzelfde gevoel. Als de man niet gecastreerd is , de relatie tussen hem en zijn moeder wordt een seksuele aard. Na castratie kan echter zijn zij begeleiders. Seksuele aard geldtook voor de relatie tussen een vader en zijn docter.

Hoe ziet lifde partners bij katten er uit?

Bijzonder opmerkelijk is het feit dat katten paren alleen tijdens de bronst. Buiten deze periode is zij zelfstandig. Het is ook vermeldenswaard dat mannelijke meestal worden voldaan met een veel katten waard. Het is daarom voor het waarnemen van de diepere gevoelens tussen mannelijke en vrouwelijke moeilijk. Soms is het echter zo dat mannetjes hebben hun favoriete kat.

Hoe werkt de liefde van een kat aan een man?

De band die katten verbindt met de mensen heeft een heel ander karakter dan de ene dat katten of vertegenwoordigers van andere diersoorten met elkaar verbindt. Dit is te wijten waarschijnlijk het feit dat de mensen zorgen voor hun huisdieren, die soms hen afhankelijk. Sommige katten zijn totaal onverschillig tegenover de mensen.