• Aanraden

Vitaminen, die onze hond nodig heeft - Deel I

/

Elk levend wezen om goed te functioneren moet vitaminen. Zij zijn verantwoordelijk voor de conditie van de organen en de algemene werking van het lichaam. Laten we eens zien wat de hond moet worden voorzien in het dieet, waarvoor zij verantwoordelijk zijn, en waar ze te vinden.

Algemene informatie

Vitaminen zijn organische verbindingen die een positieve invloed hebben op de prestaties van het hele organisme. Hun tekort of teveel kan vervelende gevolgen voor de gezondheid van de hond, dat is de reden waarom wij zorgen voor de levering van het voedsel veroorzaken.

Verdeling van vitaminen

Vitaminen worden onderscheiden in oplossen in het water en het vet-oplosbare. De eerste groep omvat m.in:. B-vitaminen, vitamine C, foliumzuur en biotine. Zoogdieren scheiden deze vitaminen in de urine, dus is het belangrijk om hun dagelijkse suppletie. De tweede groep bestaat uit vitamine A, D, E en K. In vet oplosbare vitaminen zijn verantwoordelijk voor de goede groei van de hond, de werking van het zenuwstelsel en de conditie van de huid en het haar.

B-vitamines

Zoals reeds gezegd de B-vitamines zijn in water oplosbaar en worden uitgescheiden uit het lichaam tijdens het urineren. Vitamine B1 en B2 zorgen voor de goede gang van metabole processen. In een situatie van schaarste hond zwak, depressief wordt, beroofd van kracht, heeft hij een slechtere conditie. Om make-up voor de tekorten van de hond moeten voedingsmiddelen die rijk zijn aan deze vitaminen te eten. Ze zijn in zuivelproducten, gist, tarwekiemen en orgaanvlees. Vitamine B 5 en B6 zijn ook aanwezig in deze producten, en zijn verantwoordelijk oa de conditie van de huid van de hond. Vitamine B12 helpt de spijsvertering en synthese van rode bloedcellen, wat belangrijk vooral bij oudere honden. Het ligt onder andere in vlees, vis en zuivelproducten.

vitamine C

Het is de meest bekende vitamine. Het helpt het immuunsysteem te versterken, helpt het vermoeide lichaam op hun benen te staan ​​en weer in zijn oude staat, bv. Een gebroken ledematen, uitputting, wondgenezing. Vitamine C is ook een antioxidant daardoor schadelijke vrije radicalen te regelen. Een interessant feit is dat honden kunnen vitamine C op te slaan, zodat het niet de aanvulling nodig.

Foliumzuur

Foliumzuur, hetzelfde als bij de mens verantwoordelijk voor het zenuwstelsel en misvorming. Daarom is het raadzaam vooral teven zwanger zijn. Met suppletie kunnen defecten voorkomt in puppies, bijv. Gespleten gehemelte, of bloedarmoede. De rijkste bron van foliumzuur zijn groene groenten. biotine Deze vitamine is vooral belangrijk voor de goede ontwikkeling van mentale hond. Het heeft ook een gunstig effect op het haar en de huid. Het kan worden gevonden, onder anderen, in lever, vis of spinazie.