• Aanraden

Hoe moeten wij tanden van kat verzorgen?

/

Allereerst zorgen wij voor kattenbont. We willen ook om ervoor te zorgen dat ons huisdier een evenwichtige en goed uitgebalanceerd dieet krijgt. Maar wat gebeurt dan met zijn tanden? Gevolgen van het niet verzorgen van de tanden van de kat kunnen zeer ernstig zijn.

Waarom moeten wij tanden poetsen van de kat?

Gebithygiene van de kat moet een noodzaak zijn, vooral omdat tandplak na verloop van tijd begint te veranderen in steen. De aanwezigheid van de stenen kan leiden tot ernstige onsteking van het tandvlees. Deze beginnen te bloeden en veroorzaken pijnlijke momenten tijdens het eten. Het gevolg hiervan is helaas verlies van eetlus en dus verslechtering van de gezondheid. Het moet vooral worden opgemerkt dat onbehandelde parodontitis kan ook leiden tot verlies van tanden.

Welke tandenborstel kiezen voor een kat?

Het is geen verrassing dat de tandenpoetsen kan een niet zo eenvoudig zijn. De overgrote meerderheid van de dieren is zeer resistent. Daarom is het moeite waard om kleine katjes met dagelijkse tandenpoetsen te confronteren. In het begin, moeten wij ze temmen met een tandenborstel. De standaard tandenborstel die wij elke dag gebruiken om tanden te poetesen kan geen goede idee te zijn, vooral door de grote kop. U kunt een tandenborstel die aangeboden voor kinderen zijn. Ook een zeer goede optie zou een speciale borstel zijn die ontowrpen is voor het reinigen van tanden van honden en katten. Een dergelijke tandenborstel heeft meestal twee koppen, die zorgen voor een grondige reiniging van het gehele oppervlak van de tanden. Wij raden ook een aankoop van de vinger borstels en reinigingsmiddelen dat zal te koop zijn bij de meeste dierenwinkels.

Welke producten voor gebithygiene kiezen?

Het gebruik van dezelfde tandenborstel is helaas niet genoeg. Tandpasta maakt het mogelijk om voedselresten en de bacterien van het tandoppervlak te verwijderen. Met behulp van de gewone is het zeker verboden, omdat de smaak te geftig voor de kat kan zijn. In dit geval alleen de tandpasta speciaal voor katten en honden gebruiken. Zijn zullen volledig veilig zijn en zullen ook zeker on helpen en versnelen van hele procedure. De meeste van hen hebben bemoedigde vlees smaak.

Wanneer op een bezoek naar de dierenarts?

Dierenartsbezoek moet een keer worden gedaan om zes maanden. Op deze manier zullen wij in staat zijn om regelmatig de conditie van de tanden bekijken. Als het oppervlak van de tanden van schaalvergroting is, dan kan het nodig zijn om ze te verwijderen. Een dergelijke behandeling wordt uitgevoerd onder algemene verdoving. Willen wij dit soort ervaring ons huisdier te redden dam moeten wij elke dag zorgen voor zijn tanden.