• Aanraden

Hoe ziet een bejaarde kat er uit?

/

Hoewel katten een hele lange tijd kunnen leve, uiteindelijk komen tot op hoge leeftijd, en tekenen van ouderdom beginnen goed zichtbaar te zijn. Een vaon typisch teken van ouderdom, onder andere, doffe vacht huisdier, geen schittering in de ogen, een beetje stijver stap, een lager gewicht en een grotere behoefte aan slaap. Voor katteneigenaren is dat een moeilijke periode, omdat komen dedroevige gedachten en besef dat het leven veel langer duurt.

Toen keren de mooiste herineringen: de geboorte, opgroeien. Een kat die besteedt bij ons zijn hele leven, en werd een lid van onze familie. Het is daarom moeilijk om het leven voorstellen zonder hem. Hoewel het moeilijk is deze keer een on andere manier moeten overleven. Plotseling, een verrassing dat onze favoriete, die onlangs was nog zo jong, plotseling sterk gegroeid oud. Bij katten verouderingsverschijnselen voorkomen laat. Volgens Desmond Morris, bij katten voor de oude dag zijn goed voor slechts een tiende van hun levencyclus, en zo veel minder dat hetgeval is bij de mens. Voor een lange tijd dat de tekenen van veroudering lijkt bijna onmerkbaar te zijn. Katten erg lang behouden hun jeugdige energie.

Het eerste symptoom van ouderdom is in de eerste plaats een duidelijk verminderde activiteit. Het kan dan worden gezien dat de kat moet veel meer slapen dan voorheen. Later zijn bewegingen stijf en zichtbaar zijn ook problemen met het springen op de kast. Een typisch symptoom is ook doffe vacht en verlies van elasticiteit. De kat heeft geen kracht om hun vacht zorgvuldig te likken. Hij begint gewicht problemen te krijgen.

Bij de kat kan ook een ouderdomsziekten onstaan. De meest voorkomende zijn vooral diabetes, hartproblemen, de spijsvertering en vijvers. Heel vaak zijn er ook nieraandoening.