• Aanraden

Hoe een verkoudheid bij een kat behandelen?

/

Wist u dat uw kat ook kan soms verkouden, en de oorzaken van de ziekte kunnen hetzelfde zijn als in uw geval? Net als bij de mens, katten kunnen bepalde factoren bevordelijk voor verkouding onderscheiden. Deze omvatten onder andere: afname van de weerstand veroorzaakt door stress, ziekte, of andere factoren. Onder normale omstandigheden is dit geen groot probleen, echter het is geen prettig ding. In extreme gevallen, terwijl de verkoudheid kan een factor zijn voor levensbedreigende kat, bijvoorbeel bij het FAIDS.

Wat zij de symptomen van verkoudhied bij katten?

Meestal bij het verkouding kat begint te hoesten en niezen. Weinig eetlust kan ook een van de symptomen zijn. In dit staat geven van een drooge kan een oorzaak zijn van pijn aan de keel, dat is soms een typisch voorbeeld van de gemeenschappelijke verkouding. Droge voeding leidt tot irritatie en is moeilijk te slikken. Zieke katten kunnen ook verhoogde temperatuur, gezwollen lymfeklieren en conjunctivitis hebben. Dit zijn de meest voorkomende symptomen van verkoudheid bij katten.

Hoe een verkoudheid te behandelen bij katten?

Zieke kat moet een warme plek krijgen, er moet ook voldoende aan vers water zijn. Wij moeten ook zorgen voor heerlijke en licht verteerbaar voedsel. Natte voedsel, vlees og ingeblikt voer zal het ideaal zijn. Verkoudheid bij katten moet worden behandeld door de toedining van speciale voorbereidingen om de ziekte te beperken. Aannemen van het koortsverlagende middelen, anti-imflammatoire geneesmiddelen of antibiotica is ook aanbevolen. Het is noodzakelijk oom een dierenarts raadplegen, probeer niet om zelf te beslissen voor een behandeling.