• Aanraden

Zijn katten slim?

/

Elke kateigenaar zegt zeker eens dat de katten zijn slim. De vraag in de titel van dit artikel moet echt verwezen naar de katachtige inteligentie. Inteligentie wordt genoemd de mogelijkheid om feiten en probleemoplossende vaardigheden te associeren. Katten hebben zeker de mogelijkheid en je kunt het zien tijdens dagelijks communiceren met deze huisdieren. Een eenvoudig voorbeeld zou dezelfde wijze om te deur te openen. Dit is niet een hersenloze springen op de handvat en proberen tot bloei. De kat weet dat trekken van de handel naar beneden werijs naa opening van de deur. Eerste sprong, achterpoten leunen tegen de deurpost, een poot pak een handgreep en een tweede duwt hendel op de plaats waar dat nodig is. Elke beweging is dus goed doodacht en opportuun.

Vaak wordt het gezegd dat katten leren wat wij het willen. Dit wil echter niet zeggen, dat ook deze dieren niet kunnen leren. Integendeel. Kaaten leren heel snel, maar vooral wat ze echt willen. Ze kunnen ook hun kennis voorstellen in de praktijk.

Er zijn vele voorbeelden waaruit blijkt dat katten zijn intelligente dieren. Sommige zijn duidelijk intelligenter en andere minder – zoals het geval is met mensen. Hoewel zwaar op wetenschappelijke bevestiging, kunt u in de verleiding komen om te concluderen dat er aantal verschillen in verschillende kattenrassen. Hoe dan ook, een ding is zeker: katten zijn zeker een van de mees intelligente dieren.