• Aanraden

Over wat moeten wij nadenken voordat wij besluiten dat onze kat kattjes krijgt?

/

Met slechts een kat houdt echt enorme veraantwoordelijkheid, en hoe zit het met de hele pak van kleine kittens te spreken. De beslissing om toe te geven aan kater kittens moeten daarom zeer zorgvuldig woorden doordach. Je moet niet alleen inwerken op emotie maar zorgvuldig overwegen de voor en nadelen. Je moet je afvragen een aantal zeer belangrijke vragen, en eerlijk gezegd zelf te beantwoorden.

De eerste vraag moet betrekking hebben op de hoveelheid van vrije tijd, die we in staat zijn om de tijd insteken in kleine katten. Katten familie vraagt veel aandacht. Aan het begin moet die informatie in de eerste plaats richten op levering. Je weet nooit of ze onze hulp nodig hebben. Gebortedatum is niet voorspelbaar, dus wachten voor ons echt een aantal dagen standby. Soms gebeurt het dat het noodzakelijk is om paardagen vrij van werk nemen om het kat niet zelf te laten.

Tijd is ook nodig voor het zorgen van kleine katjes. En het gaat niet alleen om hen te voorzien van drinken of eten. We moeten ook tijd besparen voor de speeltijd, omdat het in staat stelt beter hun socilisatie zijn. Als de kittens veel tijd wordt ook besteeld aan eenvoudige taken zoals voeding of het schoonmaken van kattenbakken.

Het tweede even belangrijke vraag betreft de juiste zorg. Tijdens de zwangerschap en het voeden van de kat moet geschikt worden voor de voorwarden. Wat nodig is, is de rustige en afgelegen plek om te nestelen. Dit is uitsterst belangrijk omdat stress tijdens deze periode kan met zich meebrengen zeer ernstige gevolgen voor onder meer problemen bij de bevalling of borstvoeding gerelateerde aandoeningen. Groeiende kittens moeten een voldiende grote ruimte hebben om te spelen.

Kat tijdens de zwangerschap en tijdens de lactatie moet worden voorzien van voldoende voedsel. Kittens vereisen ook de juiste voeding. Het is bijzonder opmerkelijk dat eten van goede kwaliteit is helaas niet goedkoop. Wij moeten ons daarom afvragen of we dat soort voer kunnen veroorloven. Je moet ook niet vergeten van andere kosten. Een voorbeeld zou hier kattenbakvulling zijn. Een zakje kattenbakvulling door katten familie wordt verbruikt na ongeveer twee weken. Jonge katjes moeten ook voorzien van speciaal speelgoed zijn. Een goede mentor mag ook niet vergeten van vaccinatie, die wordt geassocieerd met verdere kosten.

Het spel bevat ook onverwachte kosten, verbonden onder meer met hulp van een arts of een ziekte. Pas na het beantwoorden van boven alle vrage, kunnen we een goed opgeleide en volledig geinformeerd besluit te nemen.