• Aanraden

Kat en speelgoed – waarom hebben ze dat nodig?

/

In dierenwinkels vindt u een breed scala van speelgoed voor katten. Sommige zijn beter anderen slechter. Wij selecteren ze in vele opzichten. We zijn echter in de eerste pllats in het feit dat onze kat blij is tijdens het spelen. Heeft u ooit gedacht over de vraag, waarom de kat een speelgoed nodig heeft?

In het boek met de titel “U en uw kat”. David Taylor informeert dat de katten beginnen te spelen rond de leeftijd van 4-5 weken. Enkele waarnemingen geven aan dat spel typisch is ook bij jongere leeftijd. Het hangt waarschinlijk f van het ras en bepaald dier. Aan het begin van de kittens spelen met elkaar en met hun moeder. Ze zijn onhandig, en het plezier ligt vooral op wederzijds elkaar grijpende en de staart te vangen. Met de tijd komt echter het belang objecten die rond zijn.

Zo'n leuke blijken essentieel voor een goede lichamelijke ontwikkeling voor kittens te zijn. Door het spelen kunnen hun mobiliteit, wat uiteraard nuttig is in het volwassenen leven, zal uitzetten bijvoorbeeld bij de jacht. Favoriete versie van plezier zal dus spelen “in de jacht”. Door het spelen van katten lerene ze ook sociaal gedrag.

Bijzonder opmerkelijk is het feit dat sommige dieren spelen alleen in de kindertijd. Op het moment dat ze beginnen te groeien, vrijwel direct verlizen ze de verleiding om te spelen. De situatie is echter anders bij katten. Deze dieren zijn bereid om te spelen op elke leeftijd, zelfs de ouderen. Het is bijzonder opmerkelijk dat katten zijn zeer inteligente dieren. Zij worden gekenmerkt door een hoge mate van geestelijke ontwikkeling en dus in staat zijn om in hele leven blijven spelen.

In het geval van katten die hun hele leven doorbrengen in het huis het plezier is een vervanger voor de jacht en laat de afvoer overtollige energie. Bij katten is er ee zeer sterke jachtinstinct, en dus het zou moeten zijn op een bepaalde manier te bevredigen. Gezien het feit dat de platte kat mogelijkheid om real jacht begint te jagen op de speelgoed. De meest populaire zijn dus speelgoeden die lijken op de natuurlijke prooi, zodat knaagdieren en kleine vogels. Katten kunne werkelijk alles spelen. Dit kan een stuk papier, blad, of zelfs de dop van het flesje. Ondanks dit moet u de aanschaf van een echte kat speelgoed.